Po jednoj od najtežih pruga u Europi
Autor/ica Poruka K 357 AdminBroj postova : 575Join date : 20.03.2013Age : 18Lokacija : Rijeka Naslov: Po jednoj od najtežih pruga u Europi sri 6 srp 2016 - 16:24 Došao je i taj dan kad sam imao slobodno vrijeme i odlucio ici slikati vlakove po Bakarskoj pruzi ! Plan je bio otići u kolodvor Škrljevo i pitati prometnika oce li biti vlakova da se znam izorganizirati te onda krenuti prugom prema bakru u potraznji za zgodnim sačekušama .. No sve to nebi bilo toliko zanimljivo da u Škrljevu nije bila zaprega Asea
1141 215 & 1141 010 na koje sam se ubrzo ukrcao i zapoceo voznju Rijeckom prugom !
Ali krenimo od pocetka : Dolazim na kolodvor Škrljevo busom ..
[You must be registered and logged in to see this image.] Nakon raspitanja kod prometnika koji je rekao da ce biti samo ovaj vlak za Šoiće i kasnije jos jedan i to je to , ubrzo sam pomislio da bih sve to mogao popratiti iz upravljacnice u koju sam vrlo lako i dobrodošlo popeo u nju .. Ušao sam u Aseu
1141 215 , a do Šoića nas je vukla
010 .. Vec smo na drugom kolosjeku za Bakar ..
[You must be registered and logged in to see this image.] Odvajanje kolosjeka pored ex EVP -a ..
[You must be registered and logged in to see this image.] Pogled na Bakarski zaljev je fascinantan !! Upravo na ovom djelu službeno je 30 promila uspona / pada !
[You must be registered and logged in to see this image.] Izlaz iz jednog od tunela na Bakarskoj pruzi ..
[You must be registered and logged in to see this image.] Par zavoja prije ulaska u kolodvor Šoići lagana je vožnja sa svega 20 km/h !
[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.] U Škrljevu je bila elektrokemova manevra , a u Šoićima Gredeljeva za RCCC , također sa Đuranom iz Škrljeva
[You must be registered and logged in to see this image.]
K 357 AdminBroj postova : 575Join date : 20.03.2013Age : 18Lokacija : Rijeka Naslov: Re: Po jednoj od najtežih pruga u Europi sri 6 srp 2016 - 16:31 Nakon proba kočnica ubrzo smo dobili slobodan izlaz za Škrljevo pa Lokve ! Vlak se sastojao od iste zaprege te 9 Vagona Zaes natovarenih sa naftom koja je tezila cak 806 t !
[You must be registered and logged in to see this image.] Videom u Full HD popratio sam prugu od Šoića do Škrljeva !!
VIDEO Izlaskom iz Škrljeva odmah nas docekuje kratki tunelic ..
[You must be registered and logged in to see this image.] A iza njega ovo !
[You must be registered and logged in to see this image.] Veliki nasip iznad Ponikvi !
[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.] Radijusi se na nekim djelovima zavoja spustaju na svega 250 m dok je na ovom nesto više , tu jurimo sa 70 km/h !
[You must be registered and logged in to see this image.] Prekrasan pogled na Rijecki zaljev !!
[You must be registered and logged in to see this image.] Pred ŽCP - om pored kolodvora Meja !
K 357 AdminBroj postova : 575Join date : 20.03.2013Age : 18Lokacija : Rijeka Naslov: Re: Po jednoj od najtežih pruga u Europi sri 6 srp 2016 - 16:38 Evo i vlaka kojeg vučemo uzbrdo !
[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.] Ispred kolodvora Meja !
[You must be registered and logged in to see this image.] Od Meje do Plasa sam također snimao !!
VIDEO U Plasama smo dobili papiric sa uputstvom za oprez tokom lagane vožnje jer su radnici na pruzi !
[You must be registered and logged in to see this image.] Nasip oblika S
[You must be registered and logged in to see this image.] Ovdje se odronuo zid 1993 kada je stradala lokomotiva
1061 009 [You must be registered and logged in to see this image.] Veliki zavoj promjera gotovo 500 m !
[You must be registered and logged in to see this image.] Vozimo laganom voznjom od 20 km/h
K 357 AdminBroj postova : 575Join date : 20.03.2013Age : 18Lokacija : Rijeka Naslov: Re: Po jednoj od najtežih pruga u Europi sri 6 srp 2016 - 16:43 Evo i radnika zbog kojih smo dobili papiric sa oprezom !
[You must be registered and logged in to see this image.] Stajaliste Zlobin
[You must be registered and logged in to see this image.] Burobrani u velikim zavojima !
[You must be registered and logged in to see this image.] Preko retrovizora !
[You must be registered and logged in to see this image.] Niz padokaza pred ulazom u kolodvor Drivenik ..
[You must be registered and logged in to see this image.] Ulazimo u skretanje jer se krizamo sa drugom zapregom Asea ( neznam kojih ) , koje ce ici po drugu turu bacvi za Lokve
[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.] Ponavljac nam govori da ce predsignal biti slobodan ..
K 357 AdminBroj postova : 575Join date : 20.03.2013Age : 18Lokacija : Rijeka Naslov: Re: Po jednoj od najtežih pruga u Europi sri 6 srp 2016 - 18:02 Prolazimo kroz kolodvor Fužine
[You must be registered and logged in to see this image.] Od Fužina preko tunela Sleme do Lokvi takoder sam snimao !
VIDEO U lokvama smo se otkacili od vlaka i prebacili se na kolosjek izvlacnjak na kojem smo se prikopcali na prazan vlak za Moravice duljine 521 m , te zbog toga imali smo direktnu voznju za Moravice !
[You must be registered and logged in to see this image.] Ulazimo u kolodvor Delnice !
[You must be registered and logged in to see this image.] Od Delnica do ulaska u tunel Kupjak opet sam snimao !
VIDEO Malo poslije Skrada ..
[You must be registered and logged in to see this image.] Brod Moravice
[You must be registered and logged in to see this image.] Stvarno je velik vlak !
[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.] Između Brod Moravica i Moravica !
K 357 AdminBroj postova : 575Join date : 20.03.2013Age : 18Lokacija : Rijeka Naslov: Re: Po jednoj od najtežih pruga u Europi sri 6 srp 2016 - 18:02 Malo prije Moravica znak je davao znacenje da su radovi ispred !
[You must be registered and logged in to see this image.] Ulazimo u Moravice na 4. kolosjek
[You must be registered and logged in to see this image.] Ima dosta tereta za odvoz !
[You must be registered and logged in to see this image.] Na drugom kraju kolodvora 3 THM - ove lokomotive odmaraju ..
[You must be registered and logged in to see this image.] Ovo je najdalje do kuda smo isli !
[You must be registered and logged in to see this image.] Asea
1141 017 preuzet ce vlak koji smo mi spustili i nastaviti prema Zagrebu ..
[You must be registered and logged in to see this image.] Zkacili smo lokomotive na vlak prema Rijeci , a do nas je bila manevra RCCC Laci !
[You must be registered and logged in to see this image.] Vlak za Rijeku sastojao se od vagona za prijevoz drva i kontejnerskih !
K 357 AdminBroj postova : 575Join date : 20.03.2013Age : 18Lokacija : Rijeka Naslov: Re: Po jednoj od najtežih pruga u Europi sri 6 srp 2016 - 18:03 Stup mora negdje zasmetati ..
[You must be registered and logged in to see this image.] HŽ vs OBB
[You must be registered and logged in to see this image.] Kolodvorska zgrada Moravica
[You must be registered and logged in to see this image.] Prava pustoš , na kolodvoru ni čovika ..
[You must be registered and logged in to see this image.] Pri pokretanju nekog ocigledno teskog vlaka , lokomotiva je proklizavala te ostavljala ogrebotine na tracnicama i to svakih 2 m !
[You must be registered and logged in to see this image.] Puno osovina ima !
[You must be registered and logged in to see this image.] Krecemo iz Moravica !
[You must be registered and logged in to see this image.] Pred ulazak u Brod Moravice , lijepo brdo !
K 357 AdminBroj postova : 575Join date : 20.03.2013Age : 18Lokacija : Rijeka Naslov: Re: Po jednoj od najtežih pruga u Europi sri 6 srp 2016 - 18:09 Predsignal kod ulaska u tunel Kupjak oznacavao je crveni glavni signal ili prolaz ! No kako smo u tunelima morali izi od 20 - 40 km/h radi visokih kontejnera to nije bilo problem predvidjeti ..
[You must be registered and logged in to see this image.] Ulazimo u rupu ..
[You must be registered and logged in to see this image.] U Zalesini nas je docekalo krizanje sa teretnim iz Lokvi , ta zaprega je isla po drugu polovicu ovog vlaka u Šoiće ..
[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.] Prije ulaska u Delnice
[You must be registered and logged in to see this image.] ex odvojak za Lučice sa starom kontaktnom mrezom ..
[You must be registered and logged in to see this image.] Prolazimo kroz prazne Lokve .!
[You must be registered and logged in to see this image.] Nasip nakon Lokvi ..
K 357 AdminBroj postova : 575Join date : 20.03.2013Age : 18Lokacija : Rijeka Naslov: Re: Po jednoj od najtežih pruga u Europi sri 6 srp 2016 - 18:15
K 357 AdminBroj postova : 575Join date : 20.03.2013Age : 18Lokacija : Rijeka Naslov: Re: Po jednoj od najtežih pruga u Europi sri 6 srp 2016 - 18:23 [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.] U Plase ulazimo radi odmaranja lokomotivi na 3 kolosjek i stojimo nepotrebno ( radi odmaranja lokomotivi ) 15 - tak minuta .. Za to vrijeme na voznoj lokomotivi je izbacilo glavni prekidac i nije bila u funkciji dignuti pantografe , pa je do rijeke isla kao neradna !
[You must be registered and logged in to see this image.] Vlak opet jedva staje ..
[You must be registered and logged in to see this image.] Od Plasa do Pecina sam snimao ali nisam u mogucnosti objaviti na Youtube ... Evo nas i preko Rjecine !!
[You must be registered and logged in to see this image.] Kako smo ulazili u Rijeku pomalo sam spakiravao svoje stvari , a kad smo dosli vlak je bio odveden u Park na jedan od duzih kolosjeka i tamo je takoder jedva stao .. Lokomotive su se vratile u Remizu na odmor , a ja posao doma ! Evo napokon sam se i ja vozio u lokomotivi prema Moravicama te mi je ovo bilo vrloo fascinantno te sam naucio kako kontrolirati teretni vlak pogotovo dok se spusta !! To bi bilo sve i do nekog sljedeceg Cab Rajda
K 357
thomcro AdminBroj postova : 11198Join date : 12.07.2010Lokacija : Rijeka, Hrvatska Naslov: Re: Po jednoj od najtežih pruga u Europi sri 6 srp 2016 - 19:02 Vidi se da si uživao!
Kapo1061 AdminBroj postova : 1173Join date : 27.02.2011Age : 22Lokacija : Matulji HR Naslov: Re: Po jednoj od najtežih pruga u Europi sri 6 srp 2016 - 19:59 Odličan putopis! Uživao sam čitajući...
K 357 AdminBroj postova : 575Join date : 20.03.2013Age : 18Lokacija : Rijeka Naslov: Re: Po jednoj od najtežih pruga u Europi sri 6 srp 2016 - 22:00 Hvala i dakako da sam uzivao !!
Sponsored content Naslov: Re: Po jednoj od najtežih pruga u Europi
Po jednoj od najtežih pruga u Europi